Aankoopbegeleiding – Waarom eigenlijk?

U kunt uw huis zonder aankoopbegeleiding van een makelaar kopen. Dus waarom zou u er dan toch voor kiezen? De reden is eenvoudig: aankoopbegeleiding levert u gemak, een gerust gevoel en meer kansen op de huidige woningmarkt op.

Meer kansen op de huidige woningmarkt door aankoopbegeleiding

In de markt van nu wisselen woningen in snel tempo van eigenaar. Vaak vist u als potentiële koper achter het net. En als u eindelijk een bezichtiging hebt kunnen inplannen, is er een kans dat deze weer afgezegd wordt, omdat iemand nog voor uw bezichtiging een prijs met de verkoper overeen is gekomen. Met aankoopbegeleiding van Thuismakelaars vist u vaker vóór het net. Dankzij ons netwerk zijn we snel op de hoogte van het nieuwe aanbod. We kunnen u soms al over nieuw aanbod verwittigen nog voordat het online zichtbaar is.

Meer gemak dankzij aankoopbegeleiding

Bij de aankoop van een woning komt best veel kijken. Voor, tijdens en na de bezichtiging moet u van alles checken. Is de woning in goede (technische) staat? Wat zijn de plannen rondom de woning en welke mogelijkheden en zekerheden hebt u zelf op het perceel? Welke juridische valkuilen zijn er? Dankzij de aankoopbegeleiding van Thuismakelaars hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij nemen u alles uit handen.

Aankoopbegeleiding zorgt voor een gerust gevoel

De zekerheid dat alles gecheckt is, voordat u de woning koopt, geeft een gerust gevoel. Maar u wilt natuurlijk ook weten: betaal ik niet teveel? Dankzij onze expertise weten we of de vraagprijs marktconform is en wat een verstandige onderhandelingsstrategie zou kunnen zijn. Zo weet u zeker dat u het juiste huis voor een realistische prijs koopt.

Aankoopbegeleiding door thuismakelaars

Thuismakelaars treedt graag op als uw aankoopmakelaar in Zeeland.
Dit is hoe we te werk gaan.

Aankoopbegeleiding Stap 1: Droomwoning zoeken

Zelf zoekt u waarschijnlijk al druk naar uw droomwoning. Bijvoorbeeld via Funda of Zeelandnet Prikbord. Wij zoeken graag met u mee. Doordat we al jarenlang in de makelaarsbranche actief zijn, weten we precies waar we op moeten letten. Soms kunnen we zelfs woningen aanbieden die nog niet eens geadverteerd staan.

Aankoopbegeleiding Stap 2: Bezichtiging & contactpersoon
 • Is er een kanshebber in zicht en bent u tijdens de eerste bezichtiging (extra) enthousiast geworden? Dan gaat Thuismakelaars als aankoopbegeleider mee tijdens uw tweede bezichtiging. Wij kijken niet met de ‘roze bril’, maar met een professionele, kritische bril naar eventuele gebreken. Is alle informatie juist en is er een bouwkundig rapport noodzakelijk? Door onze (bouwkundige) kennis en ervaring merken we bijzonderheden snel op.
 • Is er een kanshebber in zicht en bent u tijdens de eerste bezichtiging (extra) enthousiast geworden? Dan gaat Thuismakelaars als aankoopbegeleider mee tijdens uw tweede bezichtiging. Wij kijken niet met de ‘roze bril’, maar met een professionele, kritische bril naar eventuele gebreken. Is alle informatie juist en is er een bouwkundig rapport noodzakelijk? Door onze (bouwkundige) kennis en ervaring merken we bijzonderheden snel op. • Heeft u naar aanleiding van de bezichtiging nog vragen, dan kunt u hiervoor bij ons terecht. Als aankoopbegeleider zijn wij uw contactpersoon en de relativerende snelle schakel tussen u en de verkoopmakelaar.
Aankoopbegeleiding Stap 3: Onderzoek

De aankoop van uw droomwoning komt steeds dichterbij. Tijd dus om nog een laatste grondig onderzoek te doen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • We bepalen de marktwaarde
 • We onderzoeken vergelijkbare woningen in dezelfde prijsklasse
 • We checken het Energielabel
 • We denken mee en adviseren over mogelijke verbouwingen en kosten
 • We bereiden de onderhandelingen voor
 • Indien nodig / van toepassing
  • doen we onderzoek naar het bestemmingsplan
  • doen we onderzoek naar de VVE
 • Additioneel, prijs nog niet inbegrepen:
  • Kadastraal onderzoek
Aankoopbegeleiding Stap 4: Prijsbepaling en bod

Wanneer kan ik na een bezichtiging een bod uitbrengen? Hoe weet ik of de woning niet te hoog geprijsd is? Wat zou een verstandig bod zijn? Wat doe ik als de verkoper met een tegenbod komt? Daar hoeft u niet mee tussen te zitten. Als aankoopbegeleider neemt Thuismakelaars u deze zorgen uit handen.

 • Als ervaren (aankoop)makelaar kennen we de Zeeuwse woningmarkt en weten we wat realistische prijzen en goede aankoopstrategieën zijn
 • We onderhandelen over meer dan de prijs alleen
  • Ook over de leveringsdatum
  • Ook over ontbindende voorwaarden
  • Ook over overige voorbehouden, zoals no-risk (wanneer u de verkoop van de eigen woning niet rond krijgt), financiering (wanneer u de hypotheek niet rond krijgt) en bouwkundige keuring (als tijdens de keuring gebreken aan het licht komen)
  • Tot slot maken we, indien van toepassing, afspraken over roerende zaken.
Aankoopbegeleiding Stap 5: Koopovereenkomst

Staan alle gemaakte afspraken correct in de koopovereenkomst? Thuismakelaars neemt deze voor u door en laat waar nodig nog aanpassingen doen.

Aankoopbegeleiding Stap 6: Afronding
 • Bouwkundig rapport en taxatie
  Heeft u een partij op het oog voor het bouwkundig rapport en de taxatie? Dan checken wij voor u de offertes die u van hen krijgt. Weet u niet bij wie u het beste te rade gaat? Dan brengen wij u in contact met betrouwbare partijen.
 • Eindcontrole woning
  De koop is rond en u staat op het punt om naar de notaris te gaan voor de definitieve afronding. Voordat het zover is, gaan we samen nog één keer naar de woning om te inspecteren of deze volgens de afspraken opgeleverd is. Zijn er afwijkingen? Dan regelen wij de vervolgstappen.
 • Notaris
  Als alles akkoord is, begeleiden wij u naar de notaris, waar alles officieel wordt gemaakt. En daarna? Daarna genieten we met u mee: proficiat met de aankoop van uw woning!