Select Page

Amsterdamse taferelen in Goes

25 Jan 2018 | Woningmarkt

We kennen allemaal de verhalen van de overspannen huizenmarkt in o.a. Amsterdam. Een bezichtiging kan daar alleen via een ‘open huis’ en je moet direct een bod doen. Wil je kans maken moet je vaak flink boven de vraagprijs bieden. Een tweede bezichtiging of rustig onderhandelen over de prijs en levering zit er niet in.

In Zeeland roepen we dat we ‘hier’ geen Randstad zijn en dat het bij ons wel meevalt. Toch had ik vorige week Amsterdamse taferelen in Goes. Met slechts een berichtje op Facebook had ik binnen een half uur 3 bezichtigingen. Deze allemaal nog in kunnen plannen, maar de telefoon stond daarna niet meer stil. Toen er naast deze 3 nog 7 geïnteresseerden waren toch maar besloten een open huis te houden. Vrijdagmiddag de deur open gedaan en ja het liep storm. Met soms wel 3 koppels tegelijk door het huis wist ik niet hoe ik ze allemaal tegelijk kon informeren. Ook hier werden door meerdere mensen gelijk een bod gedaan en ook boven de vraagprijs. De woning is inmiddels verkocht, maar helaas heb ik 8 mensen moeten teleurstellen…

‘Leuk voor de makelaar zo veel animo’ hoor ik u denken. Nee, absoluut niet! Geef mij maar één of twee geïnteresseerden die rustig een beslissing kunnen nemen over één van de belangrijkste zaken uit hun leven. Want de woning verkopen lukt zo ook wel.

Elmar de Kok